Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Til utøvere og trenere som trener på Olympiatoppen

Først vil vi benytte anledningen til å takke for at dere følger smittevernrutinene og bidrar til at Olympiatoppens lokaler er trygge å trene i. Fortsetter vi med godt smittevern, kan vi opprettholde god daglig treningskvalitet også fremover.

Høsten ligger foran oss, og myndighetene forventer lokale smitteutbrudd i samfunnet. Samtidig ser vi at flere og flere utøvere og trenere reiser utenlands for å konkurrere eller trene. Dette gjør det nødvendig å ha gode og tydelige rutiner fremover, for å redusere risikoen for smitte ved Olympiatoppens treningssentre.

Myndighetenes karanteneregler gjelder naturligvis også for idrettsutøvere, men for at trening på Olympiatoppen skal være så trygt som mulig, vil vi fra dags dato innføre noe strengere karantenebestemmelser. Olympiatoppens ledergruppe har bestemt at alle utøvere og trenere som har vært på reise i utlandet, både i røde og gule land, skal ha ti dagers karantene før man igjen kan trene ved Olympiatoppens lokaler. Rutinen gjelder både utøvere, trenere, ledere og ansatte.

Det vil ikke være mulig å teste seg ut av karantenen etter reiser til røde land.

Det vil imidlertid være mulig å teste seg ut av deler av «Olympiatoppkarantenen» etter reiser til gule land. Et slikt opplegg må avtales med Olympiatoppens helseavdeling på forhånd og vil foregå ved at man tester seg på flyplassen ved ankomst Norge, og deretter på helseavdelingen etter fem dager.

Helseavdelingen tester ikke:

  • Personer med symptomer
  • Familie/pårørende
  • Personer som bare synes det er kjekt å ta en test

Vi tar heller ikke blodprøver for å teste for antistoffer.

For regionene, hvor Olympiatoppen ikke har helseavdeling/testmuligheter, må den enkelte selv besørge oppfølgingstest. Etter to negative tester (ved ankomst og etter 5 dager), vil man være klarert for trening på Olympiatoppen igjen.

I region Sør tas tester hos «friske» utøvere (uten symptomer) fortrinnsvis hos den enkeltes fastlege. Dersom utøver ikke skulle ha fastlege i regionen, kan utøver etter avtale med Olympiatoppen Sør, få testet seg hos Olympiatoppen Sør sin ansvarlige lege. Utøvere med symptomer skal benytte seg av koronatelefonen (tel: 948 09 041).

Dette tiltaket innfører vi for å minimere smitterisikoen, slik at dere får en trygg treningshverdag.

Samtidig ber vi dere fortsette det gode smittevernet, med håndvask, avstand og bøtte for vask av kontaktpunkter.

Med vennlig hilsen 
Tore Øvrebø, toppidrettssjef
Roald Bahr, sjeflege OLT
Kirsten Sola, ansvarlig lege OLT Sør

    Filer

    Ingen relaterte filer.