Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Dette er de norske flaggbærerne

Rytter Jens Lasse Dokkan og friidrettsutøver Ida Louise Øverland blir flaggbærere for den norske troppen under åpningsseremonien for Paralympics i Tokyo.

I morgen tennes ilden på nytt i Tokyo, og det er den eldste og yngste av de norske utøverne som skal lede resten avParalympics-troppen inn på Olympic Stadium i den japanske hovedstaden.

Debutanten og den rutinerte
Jens Lasse Dokkan (60) er den eneste rytteren i verden som har deltatt på samtlige Paralympics siden dressurridning ble offisiell gren i Atlanta 1996. Nå er han klar for å både delta og bære det norske flagget under åpningsseremonien av Tokyo-lekene, som blir hans syvende Paralympics som utøver.

Ida Louise Øverland (17) fikk tildelt kvoteplass kort tid før lekene og får dermed sin Paralympics-debut. Sprinteren skal løpe både 100m og 200m, og hun gleder seg til startskuddet går.

– Det kommer til å bli et veldig spesielt Paralympics, men det er noe jeg kommer til å huske for alltid. Jeg har jo ingenting å sammenligne det med, og for meg er Paralympics stort uansett, sa hun i forkant av Paralympics.

Tydelig symbolikk
Cato Zahl Pedersen er Chef de Mission for den norske Paralympics-troppen i Tokyo. Han mener at det er stor stas å ha Dokkan og Øverland som flaggbærere.

– Jens Lasse er en legende både i Paralympisk sammenheng og innen dressurridning, med blant annet ett sølv og fire bronse i Paralympiske leker. Han er eldst i den norske troppen og deltar nå i sitt syvende Paralympics. Ida Louise ble tatt ut til troppen for bare tre uker siden som et ungt talent, og er yngst i den norske troppen. Det er stor stas for oss å ha disse to som flaggbærere, som symbol for både den norske paralympiske historie og for ungdom, og framtiden for norsk paraidrett, sier Zahl Pedersen.

 

    Filer

    Ingen relaterte filer.