Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

NIF ber om at all idrett i Oslo-regionen stanses umiddelbart

NIF har besluttet å stenge Olympiatoppens treningssenter. Nedstengningen skjer fra og med søndag 24. januar og varer til 31. januar.

Norges idrettsforbund ber alle medlemmer om umiddelbart å iverksette full nedstengning av all idrett i kommuner som innfører strengere tiltak som følge av den engelske virusmutasjonen.Dette gjelder: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås. Dette omfatter all organisert trening og konkurranse, også innenfor toppidretten. Selv har Norges idrettsforbund i dag besluttet å stenge Olympiatoppens treningssenter.

– I lys av den svært alvorlige situasjonen i Oslo-regionen ser vi ingen annen løsning enn å be organisasjonen om en full nedstengning av all idrettsaktivitet, også toppidretten, i Oslo-regionen. Situasjonen er svært alvorlig, og Norges idrettsforbund har derfor besluttet å ta dette grepet. Nedstengningen skal skje umiddelbart og varer til og med 31. januar. Vi følger situasjonen tett og vil forlenge nedstengningen om nødvendig, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Den uavklarte situasjonen i Oslo-området er alvorlig, og vi har forståelse for at det er nødvendig med inngripende tiltak, og respekterer den beslutningen som er tatt. Det er en ugunstig situasjon for Tokyo-utøverne, men hensynet til liv og helse er viktigst. Nå må vi, utøverne og landslagstrenerne igjen se mulighetene i utfordringene, og holde fokus på det vi kan gjøre noe med. Vi håper denne situasjonen blir kortvarig, slik at vi raskt kan åpne for trening ved Olympiatoppen igjen, slik at Tokyo-utøverne kan fortsette forberedelsene sine, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Vi har tatt beslutningen etter dialog med idrettskretser og særforbund som har særlige unntak i covid-19-forskriften. Det er en tung beslutning å stenge idretten i Oslo-regionen, og vi vet hvor mye dette betyr for våre medlemmer, men hensynet til liv og helse kommer selvsagt først. Vi henstiller alle medlemmer i Oslo-regionen om å holde seg i sine hjemkommuner og unngå reisevirksomhet ut av sin kommune, sier Kjøll.

    Filer

    Ingen relaterte filer.