Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Antidoping

Her er de viktigste linkene innen antidoping for toppidrettsutøvere; WADAs regelverk, Ren utøver, legemiddelsøk og Olympiatoppens kosttilskuddsbestemmelser.

Verdens antidopingbyrå (WADA) er de som fastsetter antidopingregelverket som gjelder for idrettsutøvere over hele verden. Fra 1. januar 2021 er det en ny World Anti-Doping Code og nye internasjonale standarder som gjelder.

Her kan du lese om de viktigste endringene i den nye koden:

https://www.antidoping.no/nyheter/vesentlige-endringer-i-ny-world-anti-doping-code 

For å forenkle forståelse av det nye regelverket, har Antidoping Norge utviklet en Utøverguide, kan lastes ned her:

http://www.antidoping.no/forebygging/materiell/

Legemiddelsøk

Antidoping Norge har i samarbeid med Felleskatalogen etablert et legemiddelsøk som gir oversikt over hvilke preparater som inneholder forbudte stoffer. Søket bygger på Felleskatalogens base for preparater, og oppdateres når nye legemidler lanseres på det norske markedet eller dersom WADA kommer med endringer på dopinglisten (normalt 1. januar hvert år ).

http://www.antidoping.no/medisinsk-info/legemiddelsok/


E-læringsprogram for utøvere

Ren Utøver er et e-læringsprogram som skal sikre en grunnleggende antidopingopplæring. Programmet ble lansert i en ny versjon 1. juni 2015.

www.renutover.no

WADA har også utviklet et mer omfattende opplæringsprogram for utøvere, Athlete Learning Program about Health and Anti-Doping (ALPHA):

https://www.wada-ama.org/en/what-we-do/education-awareness/tools-for-stakeholders/alpha

Kosttilskudd

Det er viktig at stipendutøvere setter seg inn i Olympiatoppens retningslinjer for kosthold og restriksjoner for eventuelt bruk av kosttilskudd. For nærmere informasjon om kosttilskudd se her.

Kontakt oss

Olympiatoppen

Telefon
21 02 90 00
Besøksadresse
Sognsveien 228
Poststed
0840 Oslo
Treningssenteret
24 07 57 20
Sportshotellet
22 02 57 35
Helseavdelingen
24 07 57 10

Regioner