Olympiatoppen -- Sammen om de store prestasjonene

Undervisningsopplegg: Kosthold for unge utøvere

Ernæringsavdelingen ved Olympiatoppen har utviklet et undervisningsopplegg for unge idrettsutøvere som tar for seg mange ulike temaer innen idrettsernæring.

For å lykkes innen idrett og for å ha glede av treningen er det viktig å koble sammen alle aspektene som gjør at idrettsutøveren kan prestere under trening og konkurranse. Fysisk trening legger grunnlaget, men kosthold, væsketilførsel og psykiske aspekter som mestringsfølelse og glede er alle viktige elementer for å få barn og unge til å lykkes og glede seg over idretten sin.

I dette undervisningsopplegget er det fokus på hvordan de unge idrettsutøverne kan tilrettelegge kostholdet sitt slik at de får tiltrekkelig med energi og næringsstoffer under treningsøktene og konkurransene de deltar i. For de som ikke er idrettsutøvere kan dette opplegget sette fokus på hvordan kostholdet kan hjelpe de med å prestere optimalt på skolen og i hverdagen.

Tanken er at du som lærer/ trener/ foreldre kan bruke hele eller deler av undervisningspakken og holde et innlegg for dine elever eller idrettslag.

Klikk her for å laste ned powerpointpresentasjon. 

Klikk her for å laste ned manual for lærere og trenere.

Av erfaring er det viktig å ha en praktisk tilnærming til idrettskostholdet og vi prøver å legge vekt på praktiske tips i manualen.

Lykke til!